A szürke dominanciás

„Jelentenem kell rólad, Lajos…”

2016. november 16. 11:06 - Debreczeni József

Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt „futkosóval” fenyegették meg. A „futkosó” nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is helyben kellett futniuk… Miért fenyegették meg ezzel Simicskát? Mert a politikai foglalkozáson közölte a tiszttel… hogy 1939-ben Lengyelországot nemcsak a nácik támadták meg nyugatról, hanem a szovjetek is keletről, majd a Molotov–Ribbentrop-paktum titkos záradéka szerint fölosztották egymás között…

Mindez pedig 1981-ben történt: a Jaruzelski-féle lengyelországi puccs környékén. Amikor két napra „külső körletbe” vezényelték a zalaegerszegi ezredet. A „külső készültségi körlet” nem tréfadolog: háborús helyzet esetére volt kijelölve minden alakulatnak. Az ellenség számára elsődleges célpontul szolgáló laktanyát ilyenkor el kell hagyni, a kijelölt terepre vonulni s ott elrejtőzni. És Simicskáékat nem a szokásos gyakorlatra vezényelték ki: váratlan éjszakai riadóval, teljes fölszereléssel, fegyverzettel, éles lőszerrel kellett elhagyniuk a laktanyát. Rémülten latolgatták, hogy lengyelországi bevetésre viszik-e őket…

A Lengyelországgal kapcsolatos kérdések tehát eleve kiélezettek voltak akkoriban. Ám hogy ilyesmiért a nyolcvanas években hadbíróságra lehetett volna citálni egy előfelvett egyetemistát (egy joghallgatót), az nem életszerű. Már a hetvenes években sem lett volna az. A „futkosóhoz” – azt megelőzően a hadbírósághoz – nagyon súlyos dolgot kellett elkövetni. „Fegyverrel való visszaélést”, „bajtársi lopást” s ami a legsúlyosabb: „függelemsértést”: a feljebbvalóval történő nyílt, netán tettleges szembefordulást.

Orbán afférjai az utóbbi kategóriába estek. 1989-ben maga mondta el, hogyan felelt az őt ért atrocitásokra: „Hamar a tudtukra adtam, hogy nem vagyok hitványabb másoknál, én is húsból és csontból vagyok. És ha kapok egy pofont, akkor kettőt adok vissza.” És ezt szó szerint kell érteni: az őrvezetőjét felpofozta, a hadnagyával majdnem összeverekedett.

Ezek nagyon súlyos dolgok. A „függelemsértésen” belül is: „elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak”. A hatályos büntetőtörvénykönyv szerint ma is három évig terjedő katonai szabadságvesztéssel sújtható, parancsmegtagadás esetén öt évvel.

A hadsereg ilyesmit nem tűrhet el, ez az intézmény végét jelentené. Már a sorkatona tisztes fölpofozásáért is katonai bíróságra kellett volna kerülnie az elkövetőnek (Orbán olcsón megúszta fogdával, bizonyára nem akarták tönkretenni egy hirtelen felindulás miatt), de visszaesőként, egy hivatásos tiszttel – az ütegparancsnokával – a tettlegesség határáig szembeszállni, ez a hadseregben a legsúlyosabb dráma: drámai következményekkel kellett volna járnia. (A súlyosbító körülmény, a parancsmegtagadás is valószínű: elég, ha nem volt hajlandó belehasalni a sárba.) Ha Orbán ezekért nem került hadbíróságra, akkor ezt csak úgy úszhatta meg, ha megfenyegették, sarokba szorították, ő pedig a rémséges perspektívától megrettenve (többéves katonai börtön, ami után az egyetemről szó se lehet) beadta a derekát.

            „A III/IV. csoportfőnökség szabályzata szerint a társadalmi kapcsolatról három kartont vettek fel… az A jelzésűt az alosztály, a B jelzésűt az osztály, a C jelzésűt a csoportfőnökség. Az A kartont Major Mihály zalaegerszegi elhárító tiszt töltötte ki 1981. október 20-án… ugyancsak ő volt az, aki 1982. augusztus 1-jén lezárta… A karton második oldalán azt is fel kellett tüntetni, mi volt az oka a kapcsolat megszüntetésének: Orbánnál a ’leszerelt’ szó jól olvasható… az e helyen lévő második mondat így szól: ’Foglalkoztatása alatt rezidenshez nem lett kapcsolva’. Ez egyrészt azt jelenti, hogy Orbánt foglalkoztatták katonaságának ideje alatt. A ’társadalmi kapcsolatokat’ általában úgynevezett ’rezidenshez’ kapcsolták, akik mindig beszervezett ’ügynökök’ voltak… a katonai elhárítás belső szabályzata szerint a legmegbízhatóbb titkos munkatársi fokozatban lévők közül kerülhettek ki. Nagyon ritkán előfordult, hogy valakit nem kapcsoltak rezidenshez.”

            Orbán tehát közvetlenül Major századosnak referálhatott. A kartonból mindenesetre kiderül, hogy fedőneve is volt: „Győri Gábor”. „A társadalmi kapcsolat nem tartozott a szorosan vett állambiztonsági hálózathoz, ám fontos információforrásnak számított… Nem kellett sem beszervezési, sem együttműködési nyilatkozatot aláírnia, írásban nagyon ritkán jelentett, így tényleges tevékenységéről kevés nyom maradt.”

1989-ben a Fekete Doboznak adott interjújában Orbán így emlékezett a katonaéveire: „Idegileg fáradt voltam, mert állandóan készenlétben kellett lenni. Mindig jöhet valami, amivel piszkálni akarnak. Fárasztó volt. Politikai vitákba soha nem mentem bele, csak csendben üldögéltem. Simicska beszélt Lengyelország meg Besszarábia elfoglalásáról, és akkor figyeltették. Tudtam, ezt nem kell csinálni. Nyílt titok volt, hogy beszervezik az embereket. Tudtuk, hogy kinél sikerült…”

            Most már mi is tudjuk. Ennek fényében súlyos jelentést kapnak Orbán szavai: „Ha meg kellene neveznem, melyik az az időpont, amelytől felnőttnek tekintem magam, akkor az a katonaság volt… Ez volt az, ami nekem alapvetően megfordította a világnézetemet, az életről alkotott felfogásomat… Amikor kijöttem onnan, nem az voltam, aki oda bement.”

            Mint láttuk, Orbán Viktor nem Simicskáékkal utazott haza a vonattal, elkülönítették a többi leszerelőtől és visszatartották. Csak késő este érkezett meg Fehérvárra, a Hágiban zajló leszerelési bulira. Bizonyára hosszasan kapacitálták: írjon alá egy „civil” beszervezési nyilatkozatot. A katonai és a „polgári” titkosszolgálatok között szoros együttműködés volt. Akit a hadseregben be tudtak hálózni, azt már könnyebb volt az egyetemen is besúgóként megtartani. Orbánt is erre akarták rábírni: „átigazolni” a III/IV-es csoportfőnökségtől a III/III-ashoz, ám ekkor már nemet tudott mondani. A leszereléskor nem tudták megfélemlíteni – már nem volt mivel. Minden jel arra utal – főleg a Simicskához fűződő kapcsolatának szorosabbá válása –, hogy bár rákényszerült a Major őrnagynak történő rendszeres beszámolókra, ezek során nem mondott olyan dolgot, amivel tovább rontotta volna barátja helyzetét. A katonaság alatt történtek megviselték őt lelkileg, de megtörni nem tudták. Épp ellenkezőleg: dacosabb lett, a rendszer ellenfelévé vált. Ilyen értelemben is közelebb került Simicskához. De főként emberileg: a bizalom roppant szoros köteléke alakult ki köztük, a katonaság alatt lettek elválaszthatatlan barátokká. Bő harminc évig.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkedominancias.blog.hu/api/trackback/id/tr1111965113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jelentenem kell rólad Lajos ... 2017.04.07. 15:04:24

"Jelentenem kell rólad Lajos... " összevág sok más egyéb dologgal is.

Trackback: A kommunista Keresztapa, 2. rész 2016.11.17. 08:48:01

Két kommunista az ötvenes években: - te is partizán voltál? - még nem, de már intézik. horn gyula temetése A kommunista Keresztapa, 2. rész 1. rész Orbán Viktort a katonai elhárítás 1981/82-ben társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván ...

Trackback: A kommunista Keresztapa 2016.11.17. 08:46:21

    "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt...."          "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,     akkor a bankárok, nem ...

Trackback: Pártállam régen és ma is 2016.11.17. 07:19:44

A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben és ma is. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.  

Trackback: Besugó ügynök papok 2016.11.17. 07:15:43

Erkölcsös? Az ügynökpapok köztünk járnak és miséznek meg erkölcsöt és etikát akarnak tanítani gyerekeinknek.

Trackback: Legnagyobb hazai liberális 26 éve Orbán Viktor 2016.11.17. 07:14:29

Orbán Viktor 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé tagja és alelnöke volt. A mikor a liberálisokat szidják, akkor őt szidják főként. Ha a balliberálisokat, akkor meg pláne, mivel Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára is volt azt megelőzően.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallja 2016.11.16. 19:20:30

Már az ókori görögök is tudták, hogy „Merészen kell rágalmazni, valami mindig ott tapad.”

Ennek a paranoid kaméleonnak a verbális onanizálása semmit sem mond Orbánról, de annál többet elárul róla.

von Putri 2016.11.16. 23:32:21

A buzivonára most gyorsan valami lapot kellett húzni. Ebből lesz a huzavona, oszt majd a végén kézbesül

Jakab.gipsz 2016.11.16. 23:38:10

Imádni valóak ezek a külső szakértők, akik elmesélik ahogyan (Móricka) elképzelte a gaz kommunistákat, és a tiszta szívű ellenállók képzeletbeli történetét. Mese habbal. Vagy én nem abban a seregben szolgáltam két évet. Tisztázzuk őrvezetőtől kezdődően mindenkinek jelentési kötelezettsége volt, személyre szóló és hangulati egyaránt, ez volt a rend. Nem győzte az ember körmölni a sablon szöveget csendes, rendes jó-katona, stb.. Igen voltak buzik is, de ha nem voltak nyilván tartva, tehát nem tudott róluk semmit a sereg, akkor ők is mi is a többiek is kussoltunk, nem volt téma mert katona ként viselkedtek. Ha pedig valakinek nagy volt a szája, pl. (trianon, 56-), le lett ugatva, senki sem akart bajt , legfeljebb sutyorogtunk rajon belül. Szóval az aki ezt a cikket megírta gyanítom a laktanyát csak kívülről látott. Egy biztos katona (24 hónapig nem igen volt).

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.11.16. 23:39:17

@gallja:

az orbánod egy MSZMP által kifejleszetett ÁLellenzéki volt. valójában a komcsik túlélési garanciája. Az összes exkomcsit és és 3/3-ast begyüjtötte a fidesz nevezetü bünszövetkezetébe.

innen indult az álellenzéki orbán diktátor:
az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé..."

"..Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna..."

bóvli ország jobban teljesít 2016.11.16. 23:41:19

@Jakab.gipsz:

Értjük. Besúgó komcsi voltál. Ma meg fideszes. A kettő ugyanaz.

Dinkainka 2016.11.17. 05:59:34

Orbán írásban jelentett arról, hogy kijár misére a katonatársai közül! Nem véletlen, hogy nem nyilvános az ügynöklista, hiába semmisítették meg a magyarországi ügynök listák jelentős részét, az oroszoknál a másolatok meg vannak. Ezzel tudják rövid pórázon tartani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.17. 05:59:53

@Jakab.gipsz: Én is voltam katona, szakaszvezetőként szereltem le. Ilyesmi szóba sem került soha.
Szóval vagy hazudsz, vagy simán csicska voltál é ezért választottak téged ki.

nu pagagyí 2016.11.17. 06:16:25

Orbán szerintem prímán érezte magát a seregben, vonzódását a sorkatonai szolgálathoz többször kifejtette és most is valami hasonlót tervez a mai fiataloknak. Attól lehet nosztalgiája, hogy fontos embernek érezhette magát, igaz csak besúgói minőségben, de mégis.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2016.11.17. 07:17:43

Az ügynökpapok köztünk járnak és miséznek meg erkölcsöt és etikát akarnak tanítani gyerekeinknek.

erkolcstan.blog.hu/2012/12/10/besugo_ugynok_papok

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2016.11.17. 07:22:24

@TanBá:

A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben, mint 2015-ben. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.

Kelly és a szexi dög 2016.11.17. 07:30:27

De szar hely volt Zalaegerszeg!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.11.17. 07:37:20

@bóvli ország jobban teljesít:

Egyre többen így imádkoznak Viktorért. Mert érdemes tudni, hogy ez is egy ima, csak kicsit másként.

erkolcstan.blog.hu/2016/11/04/ima_viktorert_maskent

L von Richthoven 2016.11.17. 07:44:31

Két dolog menthette meg a katonát: vagy hajlandó volt vamzernek állni, vagy a soronkövetkező szocialista verseny kilátásáinak védelme a tisztek részéről... Egy kiváló zászlóalj cim elérése komoly jutalmakat jelentett, melyik parancsnok kockáztatta volna, hogy egy piti dolog szabályos rendezésével ettől elessen?
Hasonló vitáim voltak ugyanebben az időszakban egy kényelmetlen ügyek miatt nálunk "eldugott" politikai helyettessel... Lehetett volna futkosó is, de akkor úszott volna a jutalom... helyette inkább sikerült egy szolgálati előljáróval szembeni engedetlenséget vagy parancsmegtagadást kreálniuk.... kilencven nap laktanyával le lehetett tudni, de ez a századparancsnok hatásköre volt, ugye....
Vamzer bajtárs őrszolgálatból látogatott el a kocsmába, fegyverrel, lőszerrel.. Ezért már járt volna az egy év futkosó, de meg lett oldva egy hét laktanyával, világos, hogy kinek állt a zászló....
Az, hogy a kilencvenes évek politikai elitje kiválasztottakból állt, nem lehet kétséges... Aki olyan messzire viszi és olyan sokáig húzza mint Orbán, az ritkaság, de egyértelműen Ő is az előre kiválasztottak között volt, ebben pedig szerepe lehett a katonai szolgálat alatti hozzáállásának... vagyis leszereléskor már mondhatták neki, hogy "egyszer majd kérünk még magától valamit...."

Jakab.gipsz 2016.11.17. 08:21:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te hazudsz minden hozzászólásod ugyan azt a mantrát nyomod, kiképző voltam, és eszem ágában sem volt megdolgozni az előléptetésért, megfelelt a tizedesei rendfokozat. Jó-néhány turnus felkészítettünk.
Viszont az egyetemi századokkal, ugyan csak sok bajvolt, gondolj bele ha össze jön száz egoista, agyon dicsért előfelvételis és elkezdtek egymással rivalizálni, (ez természetes folyamat) és mind nagyon okos, fele három negyede protekciós volt na közöttük tartsál rendet és fegyelmet. A sereg sem bunkó bokor-ugrókból tevődött össze, akik élvezettel szívatták egymást unalmukban.

chrisred 2016.11.17. 08:28:47

@Jakab.gipsz: Ez is egy rózsaszín cukormázzal leöntött kép. Az egy dolog, hogy ki mit írogatott be a füzetecskébe, de attól a sorállományúak ott nyomták fel a másikat, ahol tudták. Nem kellett ahhoz beszervezés vagy presszió. Orbán nyilvánvalóan a hátszele miatt úszott meg ilyesmiket, a hátszelesek viszont a legrosszabbul használható besúgók voltak, mert senki sem bízott bennük. Az viszont elképzelhető, hogy nála nyomtak fel másokat, és ő csak továbbította az infókat fölfelé.

room_101 2016.11.17. 08:46:06

A fenyítéseknek volt egy "nemhivatalos" formája is. Ahol rendszeresen járhattak haza hétvégi eltávra, apróbb-nagyobb kihágásokért "helybenjárást" kaptak, azaz nem mehettek haza pár hónapig. Így a delikvens is meg lett büntetve, de mégsem rontotta a fegyelmi statisztikát. Erre nagyon kényesek voltak a hivatásosok, mert valami prémiumuk múlt ezen. (1979-80, Honi Légvédelmi bázisok)
Előfelvételiseket meg azzal fenyegettek, hogy kirúgatják az egytemről őket. Erre volt egy passzus is a sikeres felvételről kapott értesítőben, hogyaszongya: "...elveszti felvételi jogát az, aki viselkedésével méltatlannak bizonyul egyetemi tanulmányok folytatására..."
Orbánnal meg nem az a gáz, amit itt leírnak róla. Ez alapján igen tökösen viselkedett. A gáz az, hogy mostanra visszaállítaná azt a rendszert, ami anno őt szívatta, csak most ő, meg a hívei szeretnének a másik oldalon lenni.

Netuddki. 2016.11.17. 09:01:11

@Jakab.gipsz: Egy hazug tolvajfideszes lehazugoz másokat? Muhaha!

Milyen előfelvételis? Akit felvettek egyetemre rögtön besorozták, még az egyetem előtt.
Mellesleg ha a fele igaz amit írsz, nem csodálkozom. Az ilyen tahó parasztok mint te is szívatták a katonaságnál a náluk észben messze fölöttük lévő fiatalokat.
Ha csinálnának valami statisztikát erről is, kiderülne, hogy a nagyon aluliskolázott népesség körében vezet csak a fidesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.11.17. 09:04:07

@Dinkainka: " jelentett arról, hogy kijár misére a katonatársai közül!"

nagyon könnyen elképzelhető, te honnan tudod?

de let e ... 2016.11.17. 09:05:10

Nem túl bonyolult a képlet , az ügynöklisták azért titkosak még mindig , mert a fidesz vezérek nagyot buknának a kiderülő dolgok miatt .

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 09:08:03

Tekintve, hogy katonaság után, még javában lehallgató berendezéseket telepítettek a lakásába, és lehallgatták megfigyelték Lévai Anikóval együtt Orbánt, a Gyurcsány féle Dialógus csoportról jelentgető spiclik, azt hiszem feltételezhető, hogy nem sikerült a beszervezés:

mandiner.hu/cikk/20120405_viktoria_akcio_lehallgattak_es_megfigyeltek_orbant_es_feleseget

Szöges ellentétben Gyurcsány Ferivel, akinek az MSZMP KB-ból szóltak le a vizsgáira, amiről egykori tanárai számolnak be:

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Netuddki. 2016.11.17. 09:08:08

@room_101: "A gáz az, hogy mostanra visszaállítaná azt a rendszert, ami anno őt szívatta, csak most ő, meg a hívei szeretnének a másik oldalon lenni."

Azért én hozzátenném, hogy ez a "rendszer visszaállítás" nem tudatos. Az orbán egy tolvaj bűnöző diktátor, erre a képre formálja az országot. Az, hogy ez hasonlít a kádár rendszerre, csak azt bizonyítja, hogy az is egy diktatúra volt. Ez a jellemző a diktatúrákra, nemcsak itt, bárhol a Földön. A korrupció meg a mutyi.

Gyengébb képességű fideszfanok kedvéért, nemcsak az a diktatúra amikor éjjel jön érted az AlkotmányVédelmi Hivatal fekete autója. A diktatúra az amikor egy tolvaj bűnöző irányítja az országot, megy a mutyi, a korrupció, és e miatt nem lehet felelősségre vonni, mert minden hatalmi ág a kezében van.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 09:10:14

@Jakab.gipsz:

Persze hogy hazudnak.

Az egykori MSZMP-s pártcsinovnyikok rendszerváltás óta próbálják rátolni Orbánra az ügynökvádat.

Persze cseppet röhejes, miután az összes miniszterelnökük egy 56-ban lövöldöző Horn nevű pufajkás, D-209-es ügynök, avagy Dialógus Csoportról jelentgető Gyurcsány nevű spicli volt.

de let e ... 2016.11.17. 09:10:20

@Tibi !: "Milyen előfelvételis? Akit felvettek egyetemre rögtön besorozták, még az egyetem előtt."
Khmm... ez lenne az előfelvételi , felvették , de a tényleges tanulmányait csak a sorkatonai szolgálat letöltése után kezdte meg .

Netuddki. 2016.11.17. 09:11:02

@Ballib cenzúrázók réme 19: Már megint a terelés megy baszkikám. Kit érdekel már, hogy sikerült-e beszervezni vagy nem-e, amikor visszatartja az ügynökaktákat. Ez felér egy fél beismeréssel baszod, te közismert tolvajfidesztroll, te! Vagy ostoba provokátor, mert a 18-as szokott lenni a fasszopó tolvajfideszes, a többi meg az ostobenkó provokátor.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 09:11:07

@Tibi !:

A diktatúra az az, mikor beazonosíthatatlan karhatalmisták vernek parancsra ellenzékiek tízezreit, mint teték 2006.10.23-án, és Rákosi alatt kedvenc komcsijaid.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 09:13:19

@Tibi !:

Az egykori ügynökök és munkásőrök ma is élnek, és ugyanaz a munkájuk.

Orbánékra tolni az ügynökvádat.

A magadfajta tetves MSZMP-s komcsik semmit nem változtak.
Soros csicskák figyelnek jobboldaliakat, dezinformálnak, és régi ügynökvádaskodást melegítenek újra.

Peti nevet · http://petinevet.blog.hu 2016.11.17. 09:13:24

Lelki szemeimmel hallom az írógép kattogását (ez 10-es skálán mekkora képzavar?).

Netuddki. 2016.11.17. 09:19:43

@Ballib cenzúrázók réme 19: Anyád picsája a maszopos, te ostobenkó fasszopó tolvaj hazug fideszes karaktergyilkos, te. Muhaha! Azt hiszel amit akarsz, de tudod hinni a templomban kéne balfasz századvéges tolvaj.

nu pagagyí 2016.11.17. 09:30:33

@Ballib cenzúrázók réme 19: Baromira hiteles amit mondasz, amikor Orbánod is nagy valószínűséggel besúgó volt, ahogy a jobboldal ikonjaként tisztelt Csurka is. A Fidesz tele van egykori III/III-asokkal, hiszen minden diktátor bizton számíthat a szakértelmükre. Nem véletlen az Orbán-rezsim ellenzékkel szemben alkalmazott módszereinek hasonlósága a Kádári időkével. Lásd csak milyen karriert futott be a Fidesz alatt az UD Zrt-s fazon (Horváth József, egykori III/III-as tiszt).

nu pagagyí 2016.11.17. 09:34:39

@Ballib cenzúrázók réme 19: Nem az MSZP, hanem Simicska hozta nyilvánosságra Orbán besúgói múltját. Simicska volt a célszemély, akiről Orbánnak jelentenie kellett, azt hiszem elég hiteles tanúja azoknak az időknek.

citrix 2016.11.17. 09:35:57

Orbán a közelmúltban azt nyilatkozta hogy annak idején nem a rendszerrel ( a szocializmus) volt baja hanem annak vezetőivel. Ez elgondolkoztató volt akkor és látványosan megvalósul ma.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.17. 09:37:42

@Jakab.gipsz: kiképző voltál... előfelvételiseknél. Már világos honnan van ez a beteges kisebbrendűségi érzésed. :-))
Szar dolog amikor egy csomó nálad sokkal intelligensebb, okosabb és képzettebb ember röhög rajtad, mi? Nem véletlenül te jelentettél.

Veridicus76 2016.11.17. 09:40:50

Összegezzük: a gyurcsányszopóvá züllött Debreczeni azt állítja, Orbánt a kemény tartásáért a katonaságnál megzsarolták, kartont nyitottak és fedőnevet adtak neki, de ő senkinek nem ártott, hátrányt nem okozott, a III/III pedig nem tudta beszervezni.
Rendben.
De akkor miről is szól ez a nyomorúságos cikk, amihez egyébként egyetlen árva dokumentumot sem csatolt a szerző?
A nagy lendülettel kavart szar alaptulajdonsága, hogy a keverő lesz tőle büdös.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.17. 09:41:58

@Jakab.gipsz: Aztán mire készítetted fel a turnusokat a magyar balett hadseregben? :-))
Aminek felmorzsolási ideje a NATO haditervekben kb. 2 nap volt.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.11.17. 09:43:47

Mind hazudoztok ti Soros által pénzelt kommunista liberálisok! Azösszes szavatok a külső erők által diktált hazudozások, de mi nem fogunk eltántorodni Orbán Viktor megváltónktól, akár az akasztófáig is kitartunk mellette!

És hogy tudjátok a tényeket, ti mocskol´ódó nihilistak:

Orbán Viktor soha nem volt komunista párttitkár. Az az apja volt.
Orbán Viktor soha nem privatizált el gyárat magának. Az az apja volt.
Orbán Viktor soha nem besúgott. Az mind mások voltak!
Orbán Viktor ma se védi a komcsikat meg a 3/3-osakat. Az Gyurcsány és Fodor, aki a tömeg frakciójukkal nem akarják megszavazni az ügynök törvényt.
Orbán Viktort megfigyelték szatelittel az űrből mint Vili Smithet abban az ügynökös filmben, majd le is hallgatták mint Dávid Ibolyát, és egyszer rávertek gumibottal a hátára. Orbán Viktor tehát áldozat és papírja van arról hogy ő ellenzéri volt. Ezt Horváth István ex MSZMP miniszter is tanúsíthatja.

Orbán Viktorról tehát semmi mocsok nem igaz amit terjeszettek, ő a mintapéldája annak, hogy kutyából nem lesz szalonna!

2016.11.17. 09:53:05

@Ballib cenzúrázók réme 19:

m.kuruc.info/r/9/94946?fb_comment_id=10150963232332627_26095466

Orbán Stumpf apósának, a belügyminiszter Horváthnak a védelme alatt szervezkedhetett. Ő lett az egyik kiszemelt utódpárt vezetője. Ezért sincs kiteregetve a sok ügynökakta, mert érdekes dolgok derülnének ki minden rendszerváltás utáni pártról. Orbán a katonaságon be lett szervezve, hogy besúgó volt-e a katonaság is után is vagy sem, azt nem tudjuk ma eldönteni. De hogy Horváth belügyminiszter védelme alatt álltak, az biztos. Orbán lett az egyik megbízható elvtárs, aki élesen nyilatkozik, de sose harapna abba a kézbe, ami neki enni ad.

Jakab.gipsz 2016.11.17. 10:00:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A többi sorkatona akiket 3 hónapos turnusba képeztünk ki, közé a szolgálati időm vége felé a nyakunkba sóztak egy egyetemi századot, na azokkal volt baj, igen nagyon okosak és jól fel készített elit gyerekek voltak de az öreg katonák mellett csak, gyerekek kopaszok, ugyan olyan kopaszok voltak mint a frissen kiképzett, tisztek. Igen jól felkészítettek voltak, a sakk-körösek sakkba nyomtak le a birkózó- szakosztályt végzők, egy pillanat alatt össze csomagolt, viszont a fizika matekosokkal , kvantum fizikai alap fogalmakkal barkochbáztunk, hi-hi unalmunkban. Volt olyan is, hogy ha apuka beugrott a fiát megnézni, laktanya vigyázz kellet vezényelni, de nem kért protekciót a fiának, stb.

Orbánt lehet hogy le akarják egyesek járatni, mert ez a neoliberális rendszer lényege ha valaki kiakar a sorból lógni azt el kell tiporni. Na ez az amiből elég volt.

Mert inkább egy Orbán és kormánya, mint sem Soros Gyuri aljas-filozófiája és bűnbandája.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 10:00:48

@karandash:

Igen.
Ezt is terjesztik rendszerváltás óta a komcsi ügynökök, és munkásőrök, csinovnyikok.
A kuruc le is hozta.

Csakhát nem logikus továbbra se, az a fránya lehallgató berendezés, amit lakásukra telepetítettek, amiről Gyurcsány féle spiclik lekönyvelt jelentései bizonyítanak.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.17. 10:02:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ne offolj Soros csicska.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.11.17. 10:08:12

Kit Viktorunk besúg egyszer,
Arról nem mossa le vegyszer!
:)

Hannibal ante portas 2016.11.17. 11:02:53

Az ilyen emberre mondják, hogy "moral insanity". Ügynöközik az, akit magát is leügynököztek, ez szép és nemes jellenre vall.
Debreczeni szokásos hazugságainak lehetünk szemtanúi. Hazudik, rágalmaz, inszinuál ez a több pártot megjárt politikai kalandor. Nyilván megrendelésre. Semmi bizonyíték, forrásmegjelölés nélkül tesz idézőjelbe mondatokat. Kotorászik a zavarosban, közben lövése sincs, hogy mi is történt vagy történhetett előfelvételis katonáknál, katonákkal. Hogy mi történt ott, akkor. Hogy milyen is volt az, amikor egy elhárító tiszt próbált beszervezni előfelvételis katonát. Szinte mindenkivel próbálkoztak (nálunk is így volt ez), következésképp mindenkinek lehetett kartonja. Hozzátenném még, hogy Orbánnak - de senkinek sem - volt, lehetett őrvezetője, mert az őrvezető egy sorkatonai rendfokozat - a legalacsonyabb tisztesi rendfokozat - volt, a kiképzési idő kb. felénél minden előfelvételist előléptettek őrvezetőnek, úgyhogy az inkriminált verekedés megtörténhetett egy szakasz- vagy századtársával is, vagy egy másik század őrvezetői fokozatban lévő katonájával. A frissen bevonult katonák legalacsonyabb rendfokozatú szakaszparancsnokai általában szakaszvezetői vagy tizedesi rendfokozatban voltak.
Végezetül álljon itt két írás, amelyeknek messze több a valóságalapja, mint Debreczeni mocskos írásának (akivel kapcsolatban szintén felmerült az ügynökvád, ráadásul még azt is írták róla, hogy a 80 - as években gimnáziumi tanárként "meg nem engedett viszonyt" folytatott diákjaival, bizonyítékok nélkül. Legalább ne ügynöközzön, akit szintén leügynököztek.).

mandiner.hu/cikk/20150314_orban_egykori_parancsnoka_szerint_alaptalan_a_beszervezesi_tortenet

vs.hu/kozelet/osszes/vannak-lyukak-simicska-sztorijaban-de-egy-dolog-biztos-igaz-belole-0309

2016.11.17. 11:12:31

@Jakab.gipsz:

"Tisztázzuk őrvezetőtől kezdődően mindenkinek jelentési kötelezettsége volt, személyre szóló és hangulati egyaránt, ez volt a rend."

Ügyes blöff, de nem jött be.
Tudod vannak azért olyanok, akik voltak katonák az átkosban (többek közt én is) és azok ezt szépen meg fogják cáfolni...

elemes 2016.11.17. 11:16:07

Én nagyon nem csípem Orbánt, de ez a poszt egy cigarettefüstre épített csúcsán álló piramis, még ha logikusak is a következtetései, túl sok a feltételezés és a bakugrás. Vona Gábor melegpartijairól legalább fotosoppolt képeket csináltak, ebből a cikkből még az is híányzik.

vNHM 2016.11.17. 11:45:04

Ez minden, elvtars? Ez szar. Ezert nem fizetunk!

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.11.17. 12:09:57

@karandash:

a te álnihilista mocskolódásaid Orbán Viktor iránt, hogy besúgó volt meg hogy az MSZMP őt nevelte ki álellenzéki vezérnek pont akkora blöff, mint ahogy Rogán Antal irányába blöfföltetek hogy helikopteren utazgatik meg hogy luxus lak´ásokban lakik. Meg hogy offshore ügyletekre specializálódott ügyvéddel áll össze, akivel a letelepedési kötvények jutalék milliárdjait offshore cégekbe áramoltatják.

Aztán kiderült, hogy megint csak hazudoztok, mert Rogán Antal megcáfolta minden egyes támadásaitokat, és kiderült, hogy semmi üzleti kapcsolat nincs az offshore zugügyvéd és közte, csupán csak kávéztak egypárszor.
Hát ez nektek büntetendő ti mocsoktengerrek bélet liberálisok, hogy Rogán Antal ha kávézni akar, akkor nem urizál hogy majd a Zserbóba megy vagy a Hiltonba, hanem egy feltünés nélküli pesti bérlakásba második emeletére????
Hát ti már mindekit börtönbe akartok rakni, akinél Rogán Antal megfordul és kávét iszik vele az üzlet sikerére?

Én mondom, hogy az Orbán Viktor és Rogán elleni támadás engem csak megerősített abban, hogy itt mindenki hazudik Orbán Viktoron és Rogán Antalon kívül és ha én felvilágosult, mindenről mindent pontosan tudó NER állampolgár akarok lenni, akkor én továbbra is csak Orbán Viktorra és Rogán Antara fogok hallgatni.
Meg az M1-re és a TV2-re.

bulista 2016.11.17. 13:50:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hogy egész pontos legyek, amikor az anekdota szerint 1981-ben megkérdezték az illetékes amerikai tábornokot, hogy adott esetben hány nap alatt tudná elfoglalni a csapataival Magyarországot, ha a Magyar Néphadsereg teljes erejével védekezne? - Egy nap alatt. - És ha nem állnának ellen? Akkor két nap kell hozzá, mert az ünneplő lakosság lassítaná az előrejutásunkat!

Ami pedig O.V besúgói és ügynök múltját illeti: besúgónak csak megbízható embereket alkalmaztak, erre a szülők párttagsága, sőt Győző papa esetében a párttitkárság, O.V-nál meg a KISZ-titkárság biztosította ezt a feltételt.

A leszereléskor történt III/III-as beszervezés esélyét viszont pontosan ezért vitatnám, oda (amennyire az elsüllyesztett és megsemmisített iratok hiányában lehetséges ezt tudni) elsősorban a könnyen zsarolható és ellenzéki körökben mozgó embereket keresték meg. O.V családi háttere és ellenzéki múltjának hiánya bizonyára megmentette ettől a beszervezéstől. Persze ettől még jelentkezhetett önként, meggyőződésből, vagy valamilyen előny biztosításának reményében....

konrada 2016.11.17. 14:16:47

@bulista:
Ekkora ökörséget már!;))

Hogy azt nézték a beszervezéskor fő szempont, mennyire megbízható a szülő, még nem olvastam!;)))

(Azt már igen, hogy nem nagyon szerveztek be olyan megbízható embereket, akiknek az elkötelezettségét a párttagsága is mutatta, de ennek praktikus oka volt: az ilyeneket - ha eléggé laza-barátságos volt a kapcsolat - az ismerősei legfeljebb barátilag a p.csába küldték el, nem hogy olyan titkokat oszon meg vele, ami az állambiztonságot is érinthette volna...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.17. 16:29:01

@Ballib cenzúrázók réme 19: Ne terelj Orbán csicska!

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82% - 11,5% manyup = 70,5%

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.17. 16:30:57

@Jakab.gipsz: " viszont a fizika matekosokkal , kvantum fizikai alap fogalmakkal barkochbáztunk"
Szerintem ennyire kényszeres kisebbségi komplexussal pszichiáterhez kellene fordulnod!

Dinkainka 2016.12.08. 04:55:29

@Tibi !: Az a nagy szopás részükről, hogy az eredeti akták megvannak Moszkvában, és ha egy mazsolázott listát kiraknak, rögtön tudják zsarolni a teljessel. Amúgy ez a besúgósdi csak parányi pöttyöcske, azóta tett már mást is éppen eleget. Simicska nem véletlenül nevezte annak ami. Ő sokkal többet tud.
süti beállítások módosítása